You are here

„Mijn naam is Ondřej Kovář en ik ben gek op barbecueën met familie en vrienden. Daarom heb ik de Vulcanus barbecue ontwikkeld.“ Zo beschrijft Ondřej hoe hij op het idee voor deze barbecue met zijn unieke design kwam.

De Vulcanus is ontstaan door een combinatie van vakmanschap van de smid en een voorliefde voor lekker eten. Hij zal fungeren als uw buitenkeuken en symbool staan voor gezelligheid, warme ervaringen en herinneringen die niet snel verbleken.

Ondřej heeft alles in de vervaardiging van de barbecue gelegd. Zijn kennis, ervaring, gevoel, visie en herinneringen. En nu hopen wij samen dat ook u er veel plezier aan zult beleven en nooit alleen buiten zult zitten met lekker eten. Tenzij u dat zelf wenst natuurlijk.

Waarom de naam Vulcanus?

De barbecue is genoemd naar Vulcanus, de Romeinse god van het vuur en de beschermheer van alle smeden. Volgens de mythologie had Vulcanus smederijen onder actieve vulkanen.

Zijn muze was zijn vrouw Venus, die door de Romeinen werd vereerd als de godin van de schoonheid. Dankzij haar gaf hij zijn producten passie, schoonheid en sensualiteit mee.

Onze vuurschaalbarbecue heeft meerdere symbolen gemeen met de god van het vuur:

  • het vuur zelf, dat een bron van warmte en gezelligheid is;
  • het vakmanschap van de smid en hoge kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid;
  • en Ondřej Kovář, een begaafde kunstsmid en bovendien een uitstekende kok.

Bereidingsmogelijkheden

Op Vulcanus barbecues kunt u het hele jaar door gerechten bereiden. Eieren voor het ontbijt, steak voor de lunch en ketelgoulash voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Maak vlees, groente, kaas, worst en eieren klaar. Dankzij de verschillende warmtezones kunt u er gelijktijdig een steak op laten rusten en groente bereiden.

Stalen bakplaat

Voor de bereiding van vlees, vis, groente, deeg, kaas en eieren. Ook te gebruiken voor koken of bakken in pannen.

Middenrooster

Het middenrooster heeft twee standen, voor grillen op open vuur of op gloeiend houtskool. Het kan op verschillende hoogtes worden geplaatst met behulp van het hulpstuk, dat is uitgerust met een ronde houder voor een gietijzeren ketel of wok. Net als op de bakplaat kunt u er ook pannen op plaatsen.

Wat is COR-TEN?

Het lichaam van Vulcanus barbecues is gemaakt van hoogwaardig COR-TEN staal met robijnrode patina. COR-TEN werd oorspronkelijk vooral gebruikt in de scheepsbouw, omdat het bestand is tegen vocht en zout. U kunt de barbecue dus rustig in de regen, vrieskou of sneeuw laten staan. Hij is natuurlijk, milieuvriendelijk en zal er altijd als nieuw uitzien. 

  • Unieke uitstraling met patina.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Bestand tegen alle weersinvloeden.
  • 100% milieuvriendelijk.

Andere voordelen van de Vulcanus

Accumulerend materiaal

Met de Vulcanus kunt u het hele jaar door barbecueën. Hij heeft een geweldige warmtestabiliteit en een lager brandstofverbruik dan andere barbecues. Dit wordt gegarandeerd door de precies passende accumulerende keramische platen van 38 kg binnenin de vuurschaal.

Certificaten

De grillplaat van Vulcanus barbecues beschikt over een EU-certificering voor contact met levensmiddelen. De voedselbereiding is dus 100% veilig en u hoeft niet bang te zijn dat er tijdens het barbecueën schadelijke stoffen het voedsel binnendringen.

Geproduceerd in Europa

Wij importeren het COR-TEN uit Italië, waar men ruime ervaring heeft met dit materiaal en de bestendigheid ervan. De keramische accumulerende kern wordt voor ons door een Duits bedrijf op maat gemaakt. De barbecues zelf worden grotendeels met de hand vervaardigd in Tsjechië.

Nieuwsbrief

Mis geen bijzondere recepten en barbecuetips. Meld u aan voor de Vulcanus nieuwsbrief. De moeite van het proberen waard; afmelden kan op elk gewenst moment.